aktuellt

Varför inte avsluta sommarledigheten med en rolig dag tillsammans med barnen!

Hoppborg, ponnyridning, femkamp och (ev) linbaneåkning över odlingarna är något ni och era barn inte vill missa!

Fiket håller öppet med servering av barnvänliga rätter såsom våfflor och korv med bröd och för de vuxna erbjuds en härlig sommarsallad.

Självplocket är självklart...

Idag stängt!

09.08.2020

Idag är självplocket stängt då vi har en liten minisemester.
Även caféet är stängt, men självbetjäningsvagnen är påfylld som vanligt.

Färskare kan det inte bli!
Lördagen och söndagen 27-28 juni klockan 11-16 öppnar Granelunds Odlingar för fjärde året upp våra odlingar för självplock. Nyskördade och obesprutade grönsaker i vackra Granelund är något ni inte vill missa!

Utöver egenskördat erbjuds ett öppet och luftigt trädgårdscafé med hembakat fika och dessutom välkomnar vi...

Här har det varit tyst ett bra tag nu, men vi är ju i full gång med årets säsong.
Under rådande omständigheter blir det ju tyvärr inga marknader i år, men självplocket planerar vi att öppna.
Tills dess har vi redan öppnat upp Granelundsvagnen! Självbetjäning med ambitionen att ha öppet alla dagar från ca kl 10.

Nu börjar det närma sig. Årets kusligaste helg är här, helgen då de osaliga andarna i Granelund kommer fram och visar sig! Vågar du komma?

Hallå alla matälskare!
Till helgen håller ju Örebros Matresan på, det hoppas vi inte att ni missar!

Vi, liksom många andra matproducenter runt om i länet, håller öppet hela helgen (lördag och söndag klockan 11-16) där vi har bjudit in restaurangen Rosengrens Skafferi att servera mat hos oss - självklart på våra nyskördade grönsaker!

För er som kanske har missat det är det imorgon och på söndag äntligen dags för årets upplaga av Wadköping Matmarknad.
Det betyder att vi inte har självplocket öppet i helgen, så kom istället ner till Wadköping och möt oss och över hundra andra producenter där! :)


Nu börjar lugnet lägga sig lite efter söndagens säsongspremiär av självplocket! Jösses vad många ni var som hade hittat hit! Så otroligt kul, och alla verkade så nöjda och glada, trots att det blev en smärre köbildning vid grönsaksvägningen. Salladsbuffén verkade uppskattat, och av det jag hann se var lekplatsen till belåtenhet för det var fullt av...

16/6 öppnar vi för tredje året vårt självplock där ni kan plocka färska och obesprutade grönsaker i en lugn och härlig miljö. När ni är färdiga kan ni ta en fika och kanske klappa på barnens favoriter: minigrisarna Bacon och Molly!

Vi kommer även, om vädret tillåter, att duka upp en salladsbuffé bestående av våra egna grönsaker,...

Men hur lyckas man då plantera ut sammanlagt en bra bit över hundratusen plantor (okej, dom flesta är små små spenatplantor som sitter lite i grupp, men ändå) på mer eller mindre en och en kvarts person (att ta hand om en bebis kräver ju faktiskt nästan en heltidstjänst)?

Grönsaksbönderna som odlar flera hektar grönsaker har ju fiffiga...

Vi får ibland frågan vad vi gör under vintern när det inte går att odla utomhus. Särskilt mina äldre barn tycker att vi bara sitter och slappar hela dagarna, och vid första anblick kan det kanske verka så. Självklart är det inte lika arbetsintensivt som under resten av året, och visst går allt lite grann på halvfart, men här är...


Följ oss gärna på Facebook och Instagram