Våra spökattraktioner

Biljetter köpes här eller på plats

Skogens hemligheter

I den en gång livfulla skogen döljer sig nu Skogens Hemligheter, en plats full av mystik och konstigheter.
En gång känd som professorn Elric Ethertwists bostad, har denna skog förvandlats till ett rike fyllt av märkliga varelser och förunderliga fenomen, alla skapade av professorns galna experiment.

Är du redo att utforska Skogens Hemligheter, där det oväntade blir verklighet? Följ med på en vandring genom denna ruggiga skog och låt dig överraskas av dess magi. Men när gåtorna avslöjas, kan du finna dig själv ansikte mot ansikte med den gåtfulle professorn Elric Ethertwist, mannen bakom skogens förvandling.

Pris:  
3-8 år 90 kr (0-2 år gratis)
9+ år 110 kr
Rek. ålder: 0-99 år
Tid: 11.30-17.00


Skuggornas Förbannelse

Bortanför de ödsliga delarna av Granelund vilar en fasansfull och dyster hemlighet – skuggornas förbannelse.
En gång i tiden en blomstrande skog av liv och skönhet, och i dess utkanter bodde här vackra och mystiska fröken Eleonora.

Men en mörk händelse har satt en förbannelse över dess omgivning och än idag står husen i området orörda.
Inbäddad i de böljande dimmorna och tätt mellan trädens stammar, lever här idag skogens huldra, en gåtfull och mörk skönhet som vakar över de skrämmande mysterierna och är beredd att slita de som passerar igenom, ner i mörkret.

Vågar du följa med på en vandring genom en av Granelunds hemska historier? 


Pris:  110 kr
Rek. ålder: 9+ år 
Tid: 17.30-21.30


Barnens spökhus - den sista utposten

Allt är inte otäckt i Granelund under oktober. Det finns ett ställe där den mörka förbannelsen som vilar här ännu inte fått fäste.
I Barnens spökhus finns bara snälla spöken och skojigheter som snarare lockar fram skratt än skräck. Visst vågar du!

Pris:  25 kr  (0-2 år gratis)
Rek. ålder: 0-99 år 
Tid: 11.00-18.00  


Kapell Makaber

Vid skogens kant, insvept i dimma, vilar Kapell Makaber. En gång ett fredligt kapell, nu ödelagt av en oförklarlig mörk kraft som har förvandlat det till en plats av skräck. Skuggor dansar över förfallna väggar och susar genom vindlande korridorer, medan en kuslig tystnad hänger tungt i luften.

Historier om Kapell Makaber går långt tillbaka i tiden. Legender berättar om en mystisk präst som utförde ockulta ritualer i hopp om att uppnå evigt liv. Men något gick fruktansvärt fel, och kapellet blev en fristad för mörka andar och otaliga spöken. Dessa vilsna själar strävar efter att dela med sig av sina olyckliga öden till de modiga själar som vågar trampa över tröskeln.  

Pris:  65 kr
Rek. ålder: 9+ år 
Tid: 17.30-21.30


Madame Ewas spådomar

Framtiden är oviss sägs det. Men när du möter Madame Ewas granskande blick kommer dina ögon att avslöja den framtid du trodde var omöjlig att veta.

Doften av rökelse dansar i luften, och ljuset från levande ljus skapar vandrande skuggor på spåtältets väggar.
Med hjälp av andar och allsköns väsen välkomnar Madame Ewa besökare in i sitt magiska utrymme för att utforska det förflutnas mysterier, nuets insikter och framtidens vägar. 

Pris:  55kr/person (max 4 personer per show)

Rek ålder: 6+ år 
Tid: 12.00-21.00