KRAV-godkända!

20.05.2021

Idag är vi så stolta att vi nästan spricker! För idag har vi officiellt blivit KRAV-märkta! Och det tycker vi är rätt så jäkla häftigt! Det betyder att någon faktiskt har kontrollerat att vi sköter våra odlingar på ett sätt som når upp till de högt ställda kraven för att få kallas ekologiska!

Det går lätt att säga att man odlar efter ekologiska principer, men vad betyder det egentligen om man inte definierar vad ekologiska principer innebär i praktiken? När vi bestämde oss för att bli KRAV-certifierade fick vi lära oss att ekologisk odling betyder mer än att bara ösa på med stallgödsel och undvika giftiga bekämpningsmedel. Det innebär att ta ett ännu större miljöansvar och att faktiskt börja räkna på näringsämnen, fosforbalanser och kväveläckage. Det innebär att dokumentera allt som görs, från sådd, via gödsling, till skörd, och allt jobb som krävs däremellan så att det enkelt går att spåra och följa varje grönsaks väg, från jord till bord så att säga.

Det betyder att när du i sommar handlar vår salladsmix i en gårdsbutik eller mataffär, plockar solmogna tomater i vårt självplock eller äter på en lokal restaurang som serverar våra råvaror kan du vara säker på att dom är odlade med stor omtanke för både hälsa och miljö. Det tycker vi är värt att vara stolta över!