om oss

Vi tog klivet. Klivet från storstaden ut på landet för att förverkliga en dröm.

Ibland hittar man rätt i livet. När vi, Andreas och Lena, träffades upptäckte vi att vi delade samma drömmar om ett enklare liv. Ett liv fritt från bilköer, konsumtionshets och stress, och där vi kunde få möjligheten att leva på det vi själva kunde skapa.

Det var ett stort steg att ta, att lämna det Stockholm vi båda vuxit upp i, men när tillfället dök upp 2016 tog vi ändå klivet och flyttade till vackra Granelund, ett par mil utanför Örebro. Med i flyttlasset var Lenas två barn och en hund.

Foto Andreas Hylthén
Foto Andreas Hylthén

Redan första året fick vi till ett rejält trädgårdsland som gjorde oss självförsörjande på grönsaker under flera månader. Och det gav mersmak. Året efter utökade vi odlingarna och öppnade upp ett självplock av grönsaker. Och eftersom Lena alltid älskat att baka byggde vi en liten vagn där vi kunde sälja hembakad fika.

Vi sålde vårt överskott på lite marknader, REKO och senare även till vår första restaurang. Och så rullade det på.

Molly och Bacon
Molly och Bacon

Från en brevbärare och en nästan färdigutbildad psykolog sadlade vi om helt och blev grönsaksodlare. Under den knappa tiden som gått har vi också hunnit med att skaffa höns, ankor och ett par minigrisar. Det har även fötts en ny liten odlare till familjen.

Det är kanske inte alltid det enkla livet vi drömde om, men det känns som att vi har hittat rätt!


Följ oss gärna på Facebook och Instagram