Tack för säsongen 2021!

12.09.2021

Wow, vilken säsong vi har haft! Så många nya besökare men också massor av återkommande gäster som har kommit hit och plockat grönsaker, ätit salladslunch eller fikat! Det är uppenbart att ni är många som uppskattar fräscha och KRAV-odlade grönsaker och mat tillagad från grunden. 

Säsongen började med ett mycket uppskattat besök av Pinklish Food Truck som serverade supergod mat tillagad på våra grönsaker. Vi passade också på att utöka både vår servering, vår odlingsyta och våra öppettider. Det nya självplocket på tomater blev så populärt att tomaterna plockades nästan innan de hann mogna!  

Barnens dag hölls i år under två dagar istället för en, med bland annat ponnyridning och hoppborg, och det blev nytt rekord i antal barn som åkte vår zipline - 82 stycken! Några veckor senare var det dags för årets Matresa, och ni var många som hittade hit och åt av vår egengjorda vegetariska buffé. Och så avslutade vi årets självplock på den regnigaste dagen på säsongen med ett stort kafferep med mängder av kakor och gott. 

En annan av de mest populära nyheterna för i år har definitivt varit vårt glampingtält som har varit fullbokat nästan hela sommaren! Vid årsskiftet öppnar vi för nästa års bokningar, så se till att vara ute i god tid om ni önskar e, tt speciellt datum. 

Säsongen har gått fort och vi har haft så roligt, men nu stänger vi igen odlingarna för besök och vilar lite inför vårt största evenemang i oktober: Hemsökta Granelund.  Ni kommer att fortsätta kunna få tag på våra grönsaker via #granelundsvagnen (begränsade öppettider för tillfället), utvalda marknader, REKO-ringar, restauranger, och vår uppskattade salladsmix #detgrönapådintallrik hittar ni snart igen i utvalda butiker i Örebro och Sydnärke. Våra KRAV-märkta pumpor kommer självklart att finnas att köpa under Hemsökta Granelund. 

Sammanfattningsvis, tack för den här härliga säsongen! Vi fortsätter att utvecklas och utöka våra odlingar och har redan massor av nya idéer för nästa år. Vad tycker ni att vi ska odla mer av? Eller har ni andra tips och förslag på nya, kul projekt vi borde prova? 

Vi ses nästa år, om inte innan dess. 

Mvh

Andreas, Lena, Nea, Tiger, Dante och Alba