Hemsökta Granelund

Missa inte årets rysligaste helg.

Följ med oss genom den skrämmande historien om Granelund.

Lördag 17 oktober klockan 14-22

Söndag 18 oktober klockan 11-16

Här tros ligga en förbannelse som är ansvarig för många hemskheter genom tiderna. En gång om året vaknar spöken och osaliga andar till liv och hemsöker trakten. För tredje året i rad anordnas Hemsökta Granelund, med bland annat spökvandring, pumpaförsäljning, och höstfika.

Även försäljning av godis, grönsaker, bröd, höstdekorationer mm.

Tycker du zombies och andra döingar är lite för läskigt och hellre träffar på snällare figurer som troll och häxor passar det kanske bäst att besöka oss under ljusets timmar, men vill du vara säker på att bli riktigt skrämd kommer du efter att mörkret fallit.

Rysligt välkomna!

Länk till Facebook-eventet

FAQ

F: Kan man köpa pumpor av er?

S: Ja, men enbart under Halloween-eventet. Skulle några pumpor bli kvar efter söndagen kommer vi att sälja dem från vår självbetjäningsvagn.

F: Behöver man boka tid för spökvandringen?
S: Nej, det är bara att komma. Biljetter köps i fiket och när man är redo ställer man sig i kö till spökvandringen.

F: Vilken ålder rekommenderar ni för spökvandringen?

S: Det är jättesvårt att svara på, alla barn är olika. Vad vi kan säga är att söndagen kommer att vara mindre läskig, med färre och snällare spöken. Samma sak gäller lördag på dagtid. Så är man lite yngre eller lättskrämd rekommenderar vi att man kommer medan det är ljust. Vill man däremot bli skrämd satsar man med fördel på att gå tidigast kl 18, och gärna så sent som möjligt. Men det sker på egen risk! 😉

F: Vad finns det mer att göra utöver spökvandringen?

S: Det kommer att finnas höstig och läskig fika, godis och sockervadd, pumpasoppa med hembakat bröd, korv som man kan grilla och de sista grönsakerna odlingen har att erbjuda. Det finns också ansiktsmålning, en snäll häxa, och en massa läskigt att upptäcka.

F: Var parkerar man?

S: Parkeringen sker främst på fältet bredvid våra odlingar, och det kommer att vara markerat med skyltar. Vi har förstärkt uppfarten ordentligt med grus så ni som körde fast förra året ska förhoppningsvis slippa det i år. 😉


F: Är spökvandringen handikappanpassad?
S: Vandringen går genom våra odlingar och fält och är tyvärr svår att genomföra med en rullstol/permobil. Vi rekommenderar inte heller barnvagn, av samma skäl.

F: Tar ni kort?

S: Vi tar kort, swish eller kontanter.

F: Hur tänker ni kring Covid-19?

S: Vi är noga med hygienen, och det finns handsprit, tvål och vatten på området. Hela spökvandringen sker utomhus och spöken och annan personal är noga med att hålla avstånd. Känner ni er sjuka får vi istället ses nästa år! 

Fotograf: Emil Kling, Klingvisuals


Följ oss gärna på Facebook och Instagram