aktuellt

Familjens jättepumpatävlig är igång!
Alla (ekologiska) medel är tillåtna!
Förra året vann överste grönsaksmästare över bondmora och tonårssonen. Ska samma sak ske i år igen??
Gissa vinnarpumpans vikt på höstens Hemsöktagranelund :)

Färskare kan det inte bli!
Välkommen till säsongsöppningen av Granelunds Odlingars självplock av KRAV-odlade grönsaker och café!

Självplock på en mängd grönsaker, fika på lokala och ekologiska råvaror och dessutom kommer Pinklish Spice servera härlig mat från sin foodtruck under helgen!
Inget ni vill missa!

Covid-19
Allt sker utomhus där det är lätt...

Idag är vi så stolta att vi nästan spricker! För idag har vi officiellt blivit KRAV-märkta! Och det tycker vi är rätt så jäkla häftigt! Det betyder att någon faktiskt har kontrollerat att vi sköter våra odlingar på ett sätt som når upp till de högt ställda kraven för att få kallas ekologiska!

Nu öppnar vi äntligen upp årets självbetjäning i #granelundsvagnen!
Här kommer ni framöver hitta massor med härliga grönsaker och produkter från andra lokala producenter, men vi börjar lite smått med olika typer av grönsaksplantor.
Öppet dagligen mellan kl 8-22
Vi ses! :)

Nu börjar äntligen tunneln leverera. Spenat och vintersallat, eller machesallat, hittar ni på tex REKO ring Sydnärke nu i veckan!

I övrigt har vi börjat så och plantera ut en massa kul senaste veckan. Kål, sallat, lök, mangold och betor bla. Mycket räknar vi kommer finnas skördeklart till självplockets öppning i mitten av juni! :)

Spenat sådd i höstas börjar så smått växa till sig nu. Inom någon dryg månad förväntar vi oss att skörda de första omgångarna till er, våra konsumenter via bl.a. REKO och butik.

Det hoppas vi i alla fall då vi strax därefter ska experimentera med en tidig utplantering av bland annat gurka och squash till självplockets första veckor...

Årets salladsmix tar nu fart med sådden av ca 2500 salladsplantor i olika form och färg! Utplantering om ca 4 veckor! :)

Välkomna till ett nytt år med oss!
I år händer mycket roligt som vi gärna delar med er, först och främst börjar vi med en nylansering av hemsidan.
Men också börjar vi så smått med de första sådderna just nu. Häng med :D

Nu stänger vi igen det mesta för den här säsongen.
Mikrogrönt till restaurang (och ev REKO framåt) håller vi fortfarande igång, men frilandet tar paus till nästa säsong.
Nu ska vi på med kompost och plast (för att täcka för ogräs), ner med vitlök och lägga oss själva i ide (inte riktigt, det finns fortfarande massor att göra...

Vi dukar upp ett traditionellt kafferep för alla fikasugna med 7 sorters kakor, bullar och tårta. Ät så mycket du orkar för bara 75:-!

Följ oss gärna på Facebook och Instagram